Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

Är du Jordbruksverkets nya rådgivare inom växtskydd?

Arbetsuppgifter

Som rådgivare på växtskyddscentralen i Alnarp har du en flexibel och varierande tjänst där du ger råd om integrerat växtskydd i framför allt Skåne- Halland- och Blekinge län. Dina arbetsuppgifter är att stödja växtodlingsrådgivare och lantbrukare med underlag för att behovsanpassa användningen av växtskyddsmedel. En viktig uppgift är att utforma hållbara och konkurrenskraftiga bekämpningsstrategier. Det ingår i dina arbetsuppgifter att lyfta fram alternativa eller förebyggande metoder till kemiska växtskyddsmedel och att föra ut kunskaper från forsknings- och utvecklingsverksamhet. Du ska därför vara bra på att balansera din kompetens med en helhetssyn på odling, ekonomi och miljöfrågor.

Du kommer att ingå i ett team på växtskyddscentralen i Alnarp som består av tre erfarna rådgivare. I samma team ingår dessutom en rådgivare från Kalmar och säsongsanställda april-oktober.

Under växtsäsongen ger du råd om bekämpningsstrategier till rådgivare på veckovisa möten. Underlag för råden får du bland annat genom att följa utvecklingen av skadegörare i jordbruksgrödor i Växtskyddscentralens prognos- och varningsrundor samt olika inventeringar. En annan viktig del är att följa resultat från fältförsök samt forskning och utveckling inom växtskyddsområdet.

I jobbet ingår både fält- och laboratoriearbete. Växtsäsongen är lång och omfattar många olika grödor i södra Sverige. Utanför växtsäsongen består arbetet till stor del av arbete med informationsmaterial och fortbildningsaktiviteter riktade till rådgivare och odlare.

Du kommer att delta i både nationella och internationella nätverk och vi förväntar att du utvecklar ett eget expertområde inom växtskydd där du får ett nationellt ansvar.

Kvalifikationer

Vi söker en agronom, lantmästare eller motsvarande med stort intresse för och kunskap om växtodling och växtskydd.

Rådgivningserfarenhet till lantbrukare och erfarenhet av diagnostik av skadegörare i fält är meriterande. Erfarenhet från att analysera och tolka resultat från försök är meriterande. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Du är drivande och tar egna initiativ som för arbetet framåt, men har samtidig en bra samarbetsförmåga. Du måste vara flexibel, öppen och strukturerad eftersom utmaningarna och arbetsuppgifterna på växtskyddscentralen är mycket varierande från år till år.

Körkort är ett krav på grund av fältarbetet.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde 15 augusti eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Thorsten Rahbek Pedersen, Enhetschef rådgivningsenheten söder
Mobil: 070-694 37 79

Eva Dahlberg, SACO-representant
Telefon: 036-15 51 76

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-15
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-04586/2019

Placeringsort är Alnarp.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

VI ERBJUDER DIG
Ett meningsfullt arbete- det du gör på dagarna bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk i Sverige. Det är viktigt!

Utveckling- vi har ett ”växthus” med kurser, föreläsningar, mentorprogram, erfarenhetsgrupper och andra sätt att utvecklas på. Välkommen att växa med oss!

God arbetsmiljö- i en stor del av våra anställningar erbjuder vi flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt. Vi har även en aktiv personalförening. 2021 flyttar vårt huvudkontor i Jönköping till nybyggda lokaler. Vi trivs på jobbet!

Bra förmåner- upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, ersättning för läkarvård och läkemedel.

Fråga oss via webben