STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2013:04

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

20. Tillförsel av tiamin 1980–2011

20. Supply of thiamin 1980–2011

 

mg per person och dag

Procent

 

1980

1985

1990

2000

2009
 

2010
 

2011
 prel.

2011
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

0,7

0,8

0,8

0,9

0,8

0,9

0,8

39

Kött och köttvaror

0,5

0,4

0,4

0,5

0,6

0,6

0,6

30

Fisk, kräft- och blötdjur1

0

0

0

0

0,1

0,1

0,1

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

0,2

0,2

0,2

0,2

0,1

0,1

0,1

6

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0,0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

1

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

1

Matfett2

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

6

Frukt och bär

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

6

Potatis och potatisprodukter

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

0

0

0

0

0

0,1

0

2

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

1,8

1,7

1,8

2,0

2,1

2,1

2,1

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

1,8

1,7

1,8

2,0

2,1

2,1

2,1

100

1. Inkl. konserver och andra beredningar.

2. Smör, Bregott och övrigt matfett.

3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.