STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2010:3

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

19. Tillförsel av kalcium 1980-2005 samt 2008

19. Supply of calcium 1980-2005 and 2008

 

mg per person och dag

Procent

 

 

1980

1985

1990

2000

2004

2005
prel.

2008
prel.

2008
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

108

107

109

108

113

112

112

10

Kött och köttvaror

27

24

23

27

34

35

35

3

Fisk, kräft- och blötdjur 1

14

15

15

15

18

19

26

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

542

516

456

450

445

439

412

36

Grädde och
mjölkpulver

16

16

18

23

21

21

22

2

Ost

249

261

285

283

296

292

291

26

Ägg

14

15

14

13

12

12

13

1

Matfett 2

8

9

9

9

6

7

3

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

37

45

49

55

61

62

61

5

Frukt och bär

30

28

30

28

32

31

43

4

Potatis och potatisprodukter

9

9

9

10

10

9

10

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

2

2

2

1

1

1

1

0

Andra livsmedel 3

78

78

83

82

84

83

78

7

Malt- och läskedrycker

8

8

10

13

12

12

12

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

1 142

1 133

1 112

1 117

1 145

1 135

1 118

99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

6

7

8

11

13

13

14

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

1 148

1 140

1 120

1 128

1 158

1 148

1132

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.