STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2010:3

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

16. Tillförsel av retinolekvivalenter 1960-2005 samt 2008

16. Supply of retinol equivalents 1960-2005 and 2008

 

RE per person och dag 1

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2004

2005
prel.

2008
prel.

2008
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

80

80

80

80

98

106

114

90

6

Kött och köttvaror

90

100

250

250

571

636

619

632

39

Fisk, kräft- och blötdjur 2

20

20

30

40

32

34

36

49

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

110

90

140

150

135

135

135

88

5

Grädde och
mjölkpulver

30

40

60

60

74

64

63

67

4

Ost

40

50

100

90

99

103

101

99

6

Ägg

60

60

60

60

53

52

50

56

3

Matfett 3

460

460

440

460

391

297

309

252

15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

50

70

370

410

392

480

424

254

16

Frukt och bär

10

10

30

30

21

22

22

13

1

Potatis och potatisprodukter

0

0

0

0

3

3

3

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel 4

10

10

40

40

24

30

30

26

2

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

950

990

1 600

1 670

1 892

1 962

1 907

1628

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

1 600

1 670

1 892

1 962

1 907

1628

100

1 Redovisningen sker numera i RE (=retinolekvivalenter) per person och dag. RE=summan av färdigbildad retinol i kosten och vitamin A aktivitet från beta-karoten.

2 Inkl. konserver och andra beredningar.

3 Smör, Bregott och övrigt matfett.

4 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.