STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2010:3

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

15. Kolhydrattillförsel 1960-2005 samt 2008

15. Supply of carbohydrates 1960-2005 and 2008

 

g per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000 6

2004 6

2005 6
prel.

2008 6
prel.

2008
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

141

133

134

147

154

164

164

172

46

Kött och köttvaror

3

3

5

4

4

5

6

5

1

Fisk, kräft- och blötdjur 1

0

0

1

1

1

2

2

2

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

22

22

25

22

21

21

21

20

5

Grädde och
mjölkpulver

1

1

1

1

1

1

1

1

0

Ost

1

1

1

1

1

1

1

1

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett 2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

34

47

9

12

11

12

12

12

3

Frukt och bär

 

 

36

40

38

42

40

36

10

Potatis och potatisprodukter

38

33

31

30

26

26

26

30

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

78

58

54

39

29

23

21

18

5

Andra livsmedel 3

16

24

32

36

44

47

47

50

13

Malt- och läskedrycker

12 4

22 4

11 5

16 5

23 5

23 5

225

245

65

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

346

344

340

349

354

367

363

371

99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

2 4

3 4

3 4

4 4

44

44

14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

342

352

357

371

367

375

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4 Inkl. starköl vars kolhydratinnehåll enligt äldre beräkningar (då energin från alkohol räknades som kolhydrater) utgör 0,4 g (1960), 1,3 g (1970) resp. 3,6 g (1980) och enligt nya beräkningar ca 1-1,7 g per person och dag 1980-91.

5 Exkl. starköl (se not 4).

6 Fr.o.m. 1995 ingår inte kostfibrer i kolhydratvärdet.