STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2010:3

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

13. Proteintillförsel 1960-2005 samt 2008

13. Supply of protein 1960-2005 and 2008

 

g per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2004

2005
prel.

2008
prel.

2008
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

18

17

17

19

22

23

23

24

22

Kött och köttvaror

17

19

23

21

27

30

30

35

31

Fisk, kräft- och blötdjur 1

6

6

6

7

7

7

8

11

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

15

15

17

14

13

13

13

12

11

Grädde och
mjölkpulver

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Ost

5

6

10

11

11

11

11

11

10

Ägg

3

3

4

4

3

3

3

3

3

Matfett 2

0

0

0

1

1

1

1

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

4

5

2

3

3

3

3

3

3

Frukt och bär

..

..

1

2

2

2

2

2

2

Potatis och potatisprodukter

4

4

3

3

3

3

3

3

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel 3

1

2

3

4

4

4

4

4

4

Malt- och läskedrycker 4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

74

78

87

89

96

101

102

110

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

1

1

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

87

89

97

102

102

111

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4 Exkl. starköl.