STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2010:3

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

1b. Bröd och spannmålsprodukter, kg per person och år

1b. Bread and cereals, kg per head and year

Vara

 

1960

1970

1980

1990

2000

2006

2007

2008 prel.

 

Använda befolkningstal

7 480

8 043

8 310

8 559

8 872

9 081

9 148

9 220

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Vetemjöl

16,3

11,7

13,7

13,2

10,9

7,2

6,9

9,2

2

Rågmjöl

0,6

0,4

0,4

0,3

0,1

0,0

0,0

0,2

3

Mjöl av blandningar av vete och råg samt mjöl av annan spannmål

2,5

1,9

2,2

1,8

1,0

0,5

0,5

0,7

4

Risgryn

1,0

1,4

2,3

3,9

4,0

5,4

5,6

5,8

5

Havregryn samt gryn och flingor av annan spannmål

2,7

2,1

2,4

2,8

2,4

3,0

3,4

3,0

6

Summa mjöl och gryn

23,1

17,5

21,0

22,0

18,5

16,1

16,4

18,9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

Mixer m.m. beredda av mjöl eller stärkelse

0,6

0,6

0,4

0,6

0,5

0,5

0,5

0,5

8

Vällingpulver

0,4

1,7

1,5

1,3

0,8

0,8

0,8

0,8

9

Makaroner, spagetti och liknande produkter

0,8

1,2

2,3

4,3

7,1

9,5

9,0

9,2

10

Majsflingor, rostat ris, ostbågar, pop corn

0,6

1,2

1,6

3,3

4,2

4,1

3,7

3,7

11

Summa mjölprodukter exkl. bröd och konditorivaror

2,4

4,7

5,8

9,5

12,7

14,8

14,0

14,1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12

Knäckebröd 1, flatbröd 2, 3

6,6

5,9

6,1

5,6

3,6

3,8

3,5

3,5

13

Skorpor och skorpmjöl 3

1,4

1,6

1,5

1,0

0,6

..

..

..

14

Mjukt matbröd (inkl. tunnbröd) 2

30,9

30,5

30,6

30,9

45,1

52,2

50,3

55,4

15

Kex, rån och torra småkakor

3,3

5,0

4,7

6,2

4,9

5,1

5,0

4,6

16

Bullar, vetelängder, wienerbröd och annat mjukt kaffebröd

10,1

8,0

4,5

3,8

6,3

3,7

3,9

4,6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17

Bakelser, tårtor, sockerkakor och övriga bakverk (inkl. crêpes, pizzor, piroger)

4,6

4,0

2,7

4,6

6,2

10,5

9,6

8,4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18

Summa bröd och konditorivaror

56,9

55,0

50,1

52,1

66,7

75,2

72,3

76,5

1 Inkl. ströbröd framställt av knäckebröd.

2 Fr.o.m. 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd.

3 Fr.o.m. 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd.