STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2010:3

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

6a. Frukter och bär m.m., miljoner kg

6a. Fruites and berries, million kg

Vara

1960

1970

1980

1990

2000

2006

2007

2008 prel.

106

Apelsiner, citroner och övriga citrusfrukter, färska

97,7

122,1

118,5

124,6

128,0

150,8

168,6

163,1

107

Vindruvor

14,4

21,6

20,6

19,9

22,8

26,1

26,5

28,7

108

Mandel och nötter, färska eller beredda

8,3

8,7

9,5

13,0

10,3

20,7

23,2

24,3

109

Äpplen och päron, färska 1, 2

186,9

194,6

179,2

128,0

123,9

150,0

146,2

137,6

110

Körsbär, persikor, plommon och liknande stenfrukter, färska 1, 2

11,5

19,0

18,9

18,0

27,4

28,2

26,2

24,5

111

Bananer, meloner och övriga frukter, färska 1

38,4

67,7

76,4

166,3

217,4

207,9

207,0

217,5

112

Jordgubbar, hallon, sv. vinbär, blåbär, lingon och andra bär, färska 1, 2

34,5

33,2

32,6

11,5

16,4

21,8

23,0

19,0

113

Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, frysta

1,2

1,5

1,5

2,9

3,0

6,6

7,7

7,8

114

Russin, fikon, dadlar och andra torkade frukter

11,7

11,6

11,0

12,0

8,2

11,8

11,6

13,1

115

Frukter och bär, hela i stycken eller mosade, konserver och andra förpackningar

16,2

27,0

30,4

39,8

35,3

38,0

38,8

38,2

116

Sylter, marmelader, fruktmos och geléer, beredda genom kokning

22,5

36,2

39,3

47,5

56,5

71,2

67,3

68,7

117 - 118

Soppor och buljonger innehållande köksväxter, bär, frukter, fisk och kött 3, 5

9,1

19,3

20,5

29,3

33,5

41,5

41,8

41,2

119-120

Saft och juice av köksväxter, frukter och bär, naturlig, även konc. 4

27,4

105,0

137,0

161,5

163,8

198,0

216,2

202,8

1 Naturakonsumtion ingår inte fr.o.m. 1988.

2 Uppgifterna baseras på ett bristfälligt statistiskt material och är därför osäkra.

3 Uppgifterna avser såväl torkade som färdiga soppor.

4 Uppgifterna avser miljoner liter.

5 Förändrat underlag fr.o.m. år 2005 vilket gör att tidigare års siffror inte är helt jämförbara.