STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2009:5

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

20. Tillförsel av tiamin 1980-2005

20. Supply of thiamin 1980-2005

 

mg per person och dag

Procent

 

1980

1985

1990

2000

2003

2004

2005
prel.

2005
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

0,7

0,8

0,8

0,9

0,9

0,9

0,9

44

Kött och köttvaror

0,5

0,4

0,4

0,5

0,5

0,5

0,5

26

Fisk, kräft- och blötdjur 1

0

0

0

0

0

0

0

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

0,2

0,2

0,2

0,2

0,2

0,2

0,1

7

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

1

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

1

Matfett 2

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

6

Frukt och bär

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

5

Potatis och potatisprodukter

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel 3

0

0

0

0

0

0

0

2

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

1,8

1,7

1,8

2,0

2,0

2,1

2,0

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

1,8

1,7

1,8

2,0

2,0

2,1

2,0

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.