STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2009:5

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

19. Tillförsel av kalcium 1980-2005

19. Supply of calcium 1980-2005

 

mg per person och dag

Procent

 

 

1980

1985

1990

2000

2003

2004

2005
prel.

2005
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

108

107

109

108

109

113

112

10

Kött och köttvaror

27

24

23

27

33

34

35

3

Fisk, kräft- och blötdjur 1

14

15

15

15

17

18

19

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

542

516

456

450

454

445

439

38

Grädde och
mjölkpulver

16

16

18

23

21

21

21

2

Ost

249

261

285

283

292

296

292

25

Ägg

14

15

14

13

11

12

12

1

Matfett 2

8

9

9

9

6

6

7

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

37

45

49

55

58

61

62

5

Frukt och bär

30

28

30

28

31

32

31

3

Potatis och potatisprodukter

9

9

9

10

10

10

9

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

2

2

2

1

1

1

1

0

Andra livsmedel 3

78

78

83

82

87

84

83

7

Malt- och läskedrycker

8

8

10

13

13

12

12

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

1 142

1 133

1 112

1 117

1 143

1 145

1 135

99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

6

7

8

11

13

13

13

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

1 148

1 140

1 120

1 128

1 156

1 158

1 148

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.