STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2009:5

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

18. Tillförsel av järn 1960-2005

18. Supply of iron 1960-2005

 

mg per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000 1

2003 1

2004 1

2005 1 prel.

2005
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

4,5

7,2

10,1

10,6

4,2

4,5

 

4,5

4,5

30

Kött och köttvaror

3,0

3,3

3,3

3,0

3,7

4,1

4,2

4,2

29

Fisk, kräft- och blötdjur 2

0,4

0,4

0,3

0,4

0,4

0,4

0,5

0,5

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

0,5

0,4

0,5

0,4

0,2

0,2

0,2

0,2

1

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0,2

0,2

0,2

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

1

Ägg

0,7

0,7

0,5

0,5

0,5

0,4

0,5

0,4

3

Matfett 3

0

0

0,1

0,1

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

0,9

1,2

0,7

0,9

1,1

1,2

1,3

1,3

8

Frukt och bär

0,7

0,8

0,6

0,6

0,7

0,7

0,7

0,7

5

Potatis och potatisprodukter

1,7

1,5

1,0

1,0

0,8

0,8

0,8

0,8

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0,1

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel 4

0,2

0,3

0,9

1,1

1,3

1,4

1,4

1,3

9

Malt- och läskedrycker

0

0

0,1

0,1

0,3

0,3

0,3

0,3

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

12,8

16,0

18,4

18,8

13,3

14,3

14,5

14,5

96

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0,3

0,4

0,6

0,7

0,7

0,7

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

18,7

19,2

13,9

15,0

15,2

15,2

100

1 Fr.o.m. 1995 har järnberikning av siktat mjöl och mjölprodukter upphört.

2 Inkl. konserver och andra beredningar.

3 Smör, Bregott och övrigt matfett.

4 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.