STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2009:5

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

17. Tillförsel av C-vitaminer 1960-2005

17. Supply of vitamin C 1960-2005

 

mg per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2003

2004

2005
prel.

2005
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

0

0

2

2

1

2

2

1

1

Kött och köttvaror

0

0

1

1

1

1

1

1

1

Fisk, kräft- och blötdjur 1

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

9

8

0

0

4

4

4

4

3

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett 2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

12

17

21

27

43

47

50

52

42

Frukt och bär

28

37

46

45

45

51

51

47

38

Potatis och potatisprodukter

17

13

18

17

14

14

14

14

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel 3

0

0

1

2

3

3

4

4

3

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

66

75

89

94

112

122

127

124

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

89

94

112

122

127

124

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.