STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2009:5

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

16. Tillförsel av retinolekvivalenter 1960-2005

16. Supply of retinol equivalents 1960-2005

 

RE per person och dag 1

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2003

2004

2005
prel.

2005
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

80

80

80

80

98

100

106

114

6

Kött och köttvaror

90

100

250

250

571

620

636

619

32

Fisk, kräft- och blötdjur 2

20

20

30

40

32

34

34

36

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

110

90

140

150

135

136

135

135

7

Grädde och
mjölkpulver

30

40

60

60

74

66

64

63

3

Ost

40

50

100

90

99

101

103

101

5

Ägg

60

60

60

60

53

47

52

50

3

Matfett 3

460

460

440

460

391

312

297

309

16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

50

70

370

410

392

427

480

424

22

Frukt och bär

10

10

30

30

21

22

22

22

1

Potatis och potatisprodukter

0

0

0

0

3

2

3

3

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel 4

10

10

40

40

24

28

30

30

2

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

950

990

1 600

1 670

1 892

1 896

1 962

1 907

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

1 600

1 670

1 892

1 896

1 962

1 907

100

1 Redovisningen sker numera i RE (=retinolekvivalenter) per person och dag. RE=summan av färdigbildad retinol i kosten och vitamin A aktivitet från beta-karoten.

2 Inkl. konserver och andra beredningar.

3 Smör, Bregott och övrigt matfett.

4 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.