STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2009:5

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

14. Fettillförsel 1960-2005

14. Supply of fat 1960-2005

 

g per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2003

2004

2005
prel.

2005
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

11

10

12

14

15

16

17

18

15

Kött och köttvaror

25

25

23

21

24

27

27

28

23

Fisk, kräft- och blötdjur 1

2

3

3

3

3

3

3

4

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

14

12

11

8

7

7

7

7

5

Grädde och
mjölkpulver

4

5

6

7

8

7

7

7

6

Ost

5

6

10

11

11

11

11

11

9

Ägg

3

3

3

3

3

2

3

2

2

Matfett 2

49

46

47

37

32

27

26

27

22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

3

2

1

1

1

1

1

1

1

Frukt och bär

 

 

1

2

2

2

2

2

2

Potatis och potatisprodukter

0

1

1

2

3

3

3

3

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel 3

4

6

8

10

12

13

13

13

10

Malt- och läskedrycker 4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

119

119

126

121

120

121

120

123

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

126

121

120

121

120

123

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4 Exkl. starköl.