STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2007:2, korrigerad version 2007-07-13

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

13. Proteintillförsel 1960-2005, g per person och dag

13. Supply of protein 1960-2005, g per head and day

 

Absoluta tal

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2003

2004

2005
 prel.

2005
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

18

17

17

19

22

23

23

23

23

Kött och köttvaror

17

19

23

21

27

29

30

30

29

Fisk, kräft- och blötdjur 1

6

6

6

7

7

7

7

8

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

15

15

17

14

13

13

13

13

13

Grädde och
mjölkpulver

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Ost

5

6

10

11

11

11

11

11

11

Ägg

3

3

4

4

3

3

3

3

3

Matfett 2

0

0

0

1

1

1

1

1

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

4

5

2

3

3

3

3

3

3

Frukt och bär

..

..

1

2

2

2

2

2

2

Potatis och potatisprodukter

4

4

3

3

3

3

3

3

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel 3

1

2

3

4

4

4

4

4

4

Malt- och läskedrycker 4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

74

78

87

89

96

100

101

102

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

1

1

1

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

87

89

97

101

102

102

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4 Exkl. starköl.