Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1801

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

19. Tillförsel av kalcium 1980–2017 per person och dag

19. Supply of calcium 1980–2017 per capita and day

 

Milligram per person och dag

Procent

1980

1990

2000

2010

2015

2016

2017

2017

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

108

109

108

130

115

114

113

11

Kött och köttvaror

27

23

27

33

30

30

27

3

Fisk, kräft- och blötdjur1

14

15

15

23

19

20

13

1

Mjölk

542

456

450

403

366

347

338

32

Grädde och mjölkpulver

16

18

23

24

25

24

23

2

Ost

249

285

283

317

314

311

289

27

Ägg

14

14

13

13

14

15

14

1

Matfett2

8

9

9

3

2

2

2

0

Köksväxter

37

49

55

59

68

67

61

6

Frukt och bär

30

30

28

42

45

44

36

3

Potatis och potatisprodukter

9

9

10

11

11

11

9

1

Socker och sirap

2

2

1

1

1

1

1

0

Andra livsmedel3

78

83

82

78

75

79

108

10

Malt- och läskedrycker

8

10

13

11

11

11

7

1

Totalt livsmedel

1 142

1 112

1 117

1 149

1 095

1 075

1 042

99

Alkoholhaltiga drycker

6

8

11

15

11

11

10

1

Totalt

1 148

1 120

1 128

1 164

1 106

1 086

1 053

100


1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.