Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1801

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

14. Fettillförsel 1960–2017 per person och dag

14. Supply of fat 1960–2017 per capita and day

 

Gram per person och dag

Procent

1960

1970

1980

1990

2000

2010

2015

2016

2017

2017

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

11

10

12

14

15

16

15

15

17

12

Kött och köttvaror

25

25

23

21

24

30

28

28

26

19

Fisk, kräft- och blötdjur1

2

3

3

3

3

5

5

5

4

3

Mjölk

14

12

11

8

7

6

6

6

5

4

Grädde och mjölkpulver

4

5

6

7

8

9

10

9

9

7

Ost

5

6

10

11

11

12

12

12

12

8

Ägg

3

3

3

3

3

2

3

3

3

2

Matfett2

49

46

47

37

32

27

30

29

30

22

Köksväxter

3

2

1

1

1

1

1

1

1

1

Frukt och bär

..

..

1

2

2

5

6

6

6

4

Potatis och potatisprodukter

0

1

1

2

3

4

7

7

4

3

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

4

6

8

10

12

14

13

14

21

16

Malt- och läskedrycker4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt livsmedel

119

119

126

121

120

130

135

134

137

100

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt

..

..

126

121

120

130

135

134

137

100


1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4 Exklusive starköl.