Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1601

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

21. Tillförsel av kostfiber 1980–2015 per person och dag

21. Supply of fibers 1980–2015 per capita and day

 

Gram per person och dag

Procent

1980

1990

2000

2010

2013

2014

2015

2015

 prel.

 prel.

Bröd och spannmåls-
produkter

11

11

11

12

11

12

12

44

Kött och kött-
­varor

0

0

0

0

0

0

0

1

Fisk, kräft- och blötdjur1

0

0

0

0

0

0

0

0

Mjölk

0

0

0

0

0

0

0

0

Grädde och mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett2

0

0

0

0

0

0

0

0

Köksväxter

2

3

4

4

4

4

4

16

Frukt och bär

3

3

3

4

4

4

4

16

Potatis och
potatisprodukter

3

3

3

4

4

4

4

16

Socker och
sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livs-
­medel3

1

1

1

2

2

2

2

7

Malt- och läske­drycker

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt livs-
­medel

19

21

22

26

26

27

26

100

Alkoholhaltiga drycker

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt

19

21

22

26

26

27

26

100


1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.