Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1601

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

19. Tillförsel av kalcium 1980–2015 per person och dag

19. Supply of calcium 1980–2015 per capita and day

 

Milligram per person och dag

Procent

1980

1990

2000

2010

2013

2014

2015

2015

 prel.

 prel.

Bröd och spannmåls-
produkter

108

109

108

130

114

119

115

10

Kött och kött-varor

27

23

27

33

31

30

30

3

Fisk, kräft- och blötdjur1

14

15

15

23

19

21

19

2

Mjölk

542

456

450

403

378

369

366

33

Grädde och mjölkpulver

16

18

23

24

23

24

25

2

Ost

249

285

283

317

290

309

314

28

Ägg

14

14

13

13

14

14

14

1

Matfett2

8

9

9

3

2

2

2

0

Köksväxter

37

49

55

59

67

68

68

6

Frukt och bär

30

30

28

42

42

45

45

4

Potatis och
potatisprodukter

9

9

10

11

11

11

11

1

Socker och
sirap

2

2

1

1

1

1

1

0

Andra livs-
­medel3

78

83

82

78

81

77

75

7

Malt- och läske­drycker

8

10

13

11

11

11

11

1

Totalt livs-
­medel

1 142

1 112

1 117

1 149

1 085

1 101

1 095

99

Alkoholhaltiga drycker

6

8

11

15

16

11

11

1

Totalt

1 148

1 120

1 128

1 164

1 101

1 112

1 106

100


1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.