Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1601

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

14. Fettillförsel 1960–2015 per person och dag

14. Supply of fat 1960–2015 per capita and day

 

Gram per person och dag

Procent

1960

1970

1980

1990

2000

2010

2013

2014

2015

2015

 prel.

 prel.

Bröd och spannmåls-
produkter

11

10

12

14

15

16

14

15

15

11

Kött och kött­-
varor

25

25

23

21

24

30

29

28

28

21

Fisk, kräft- och blötdjur1

2

3

3

3

3

5

5

5

5

4

Mjölk

14

12

11

8

7

6

6

6

6

4

Grädde och mjölkpulver

4

5

6

7

8

9

9

9

10

7

Ost

5

6

10

11

11

12

11

12

12

9

Ägg

3

3

3

3

3

2

3

3

3

2

Matfett2

49

46

47

37

32

27

29

28

30

23

Köksväxter

3

2

1

1

1

1

1

1

1

1

Frukt och bär

..

..

1

2

2

5

5

6

6

5

Potatis och
potatisprodukter

0

1

1

2

3

4

6

7

7

5

Socker och
sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livs-
­medel3

4

6

8

10

12

14

14

13

13

9

Malt- och läske­drycker4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt livs­-
medel

119

119

126

121

120

130

131

133

135

100

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt

..

..

126

121

120

130

131

133

135

100


1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4 Exkl. starköl.