Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1601

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

6b. Frukter och bär m.m., kg per person och år

6b. Fruits and berries, kg per capita and year

Vara

1960

1970

1980

1990

2000

2010

2013

2014

2015 prel.

106

Apelsiner, citroner och övriga citrusfrukter, färska

13,1

15,2

14,3

14,6

14,4

18,3

18,2

17,2

18,0

107

Vindruvor

1,9

2,7

2,5

2,3

2,6

2,5

2,6

2,1

2,2

108

Mandel och nötter, färska eller beredda

1,1

1,1

1,1

1,5

1,2

2,7

3,1

3,4

3,3

109

Äpplen och päron, färska1, 2

25,0

24,2

21,6

15,0

14,0

13,6

13,7

13,9

13,4

110

Körsbär, persikor, plommon och liknande stenfrukter, färska1, 2

1,5

2,4

2,3

2,1

3,1

2,9

3,1

3,1

3,2

111

Bananer, meloner och övriga frukter, färska1

5,1

8,4

9,2

19,4

24,5

22,4

25,8

26,4

26,6

112

Jordgubbar, hallon, svarta vinbär, blåbär, lingon och andra bär, färska1, 2

4,6

4,1

3,9

1,3

1,8

2,1

2,8

3,2

3,5

113

Jordgubbar, hallon, svarta vinbär, blåbär, lingon och andra bär, frysta

0,2

0,2

0,2

0,3

0,3

1,0

1,3

1,4

1,5

114

Russin, fikon, dadlar och andra torkade frukter

1,6

1,4

1,3

1,4

0,9

1,5

1,3

1,4

1,3

115

Frukter och bär, hela i stycken eller mosade, konserver och andra förpackningar

2,2

3,4

3,7

4,7

4,0

3,6

3,2

3,2

3,3

116

Sylter, marmelader, fruktmos och geléer, beredda genom kokning

3,0

4,5

4,7

5,5

6,4

7,8

7,2

7,4

7,6

117-118

Soppor och buljonger innehållande köksväxter, bär, frukter, fisk och kött3, 5

1,2

2,4

2,5

3,4

3,8

4,1

3,8

3,4

3,6

119-120

Saft och juice av köksväxter, frukter och bär, naturlig, även koncentrerad4

3,7

13,1

16,5

18,9

18,5

16,2

19,7

22,7

23,5


1 Producenternas hemmaförbrukning ingår inte fr.o.m. år 1988.

2 Uppgifterna baseras på ett bristfälligt statistiskt material och är därför osäkra.

3 Uppgifterna avser såväl torkade som färdiga soppor.

4 Uppgifterna avser liter per person och år.

5 Ändrat underlag fr.o.m. år 2005 vilket gör att tidigare års siffror inte är helt jämförbara.