Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1401

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

19. Tillförsel av kalcium 1980–2013 per person och dag

19. Supply of calcium 1980–2013 per capita and day

 

Milligram per person och dag

Procent

1980

1990

2000

2010

2011

2012

2013

2013

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

108

109

108

130

117

121

114

10

Kött och kött­varor

27

23

27

33

33

31

31

3

Fisk, kräft- och blötdjur1

14

15

15

23

19

18

19

2

Mjölk

542

456

450

403

388

381

378

34

Grädde och mjölkpulver

16

18

23

24

24

25

23

2

Ost

249

285

283

317

292

289

290

26

Ägg

14

14

13

13

13

15

14

1

Matfett2

8

9

9

3

3

2

2

0

Köksväxter

37

49

55

59

63

69

67

6

Frukt och bär

30

30

28

42

42

43

42

4

Potatis och potatisprodukter

9

9

10

11

10

11

11

1

Socker och sirap

2

2

1

1

1

1

1

0

Andra livs­medel3

78

83

82

78

77

81

81

7

Malt- och läske­drycker

8

10

13

11

13

11

11

1

Totalt livs­medel

1 142

1 112

1 117

1 149

1 096

1 096

1 085

99

Alkoholhaltiga drycker

6

8

11

15

16

16

16

1

Totalt

1 148

1 120

1 128

1 164

1 111

1 112

1 101

100


1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.