Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1401

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

16. Tillförsel av retinolekvivalenter 1960–2013 per person och dag

16. Supply of retinol equivalents 1960–2013 per capita and day

 

RE per person och dag

Procent

1960

1970

1980

1990

2000

2010

2011

2012

2013

2013

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

80

80

80

80

98

94

85

86

86

5

Kött och kött­varor

90

100

250

250

571

616

588

577

575

34

Fisk, kräft- och blötdjur1

20

20

30

40

32

36

27

28

29

2

Mjölk

110

90

140

150

135

87

89

87

87

5

Grädde och mjölkpulver

30

40

60

60

74

77

79

83

75

5

Ost

40

50

100

90

99

108

100

99

100

6

Ägg

60

60

60

60

53

60

60

66

65

4

Matfett2

460

460

440

460

391

263

272

309

282

17

Köksväxter

50

70

370

410

392

232

274

349

336

20

Frukt och bär

10

10

30

30

21

11

11

12

11

1

Potatis och potatisprodukter

0

0

0

0

3

1

1

1

6

0

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livs­medel3

10

10

40

40

24

28

26

24

24

1

Malt- och läske­drycker

0

0

0

0

0

0

1

1

1

0

Totalt livs­medel

950

990

1 600

1 670

1 892

1 613

1 613

1 722

1 676

100

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt

..

..

1 600

1 670

1 892

1 613

1 613

1 722

1 676

100


Anm. Redovisningen sker numera i RE (=retinolekvivalenter) per person och dag. RE=summan av färdigbildad retinol i kosten och vitamin A aktivitet från beta-karoten.

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.