Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1401

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

13. Proteintillförsel 1960–2013 per person och dag

13. Supply of protein 1960–2013 per capita and day

 

Gram per person och dag

Procent

1960

1970

1980

1990

2000

2010

2011

2012

2013

2013

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

18

17

17

19

22

25

23

23

23

21

Kött och kött­varor

17

19

23

21

27

35

35

35

36

33

Fisk, kräft- och blötdjur1

6

6

6

7

7

11

10

10

10

9

Mjölk

15

15

17

14

13

12

11

11

11

10

Grädde och mjölkpulver

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Ost

5

6

10

11

11

12

11

11

11

10

Ägg

3

3

4

4

3

3

3

3

3

3

Matfett2

0

0

0

1

1

0

0

0

0

0

Köksväxter

4

5

2

3

3

3

3

3

3

3

Frukt och bär

..

..

1

2

2

2

2

3

2

2

Potatis och potatisprodukter

4

4

3

3

3

3

3

3

3

3

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

1

2

3

4

4

4

4

5

5

4

Malt- och läske­drycker4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt livs­medel

74

78

87

89

96

112

109

108

109

99

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

1

1

1

1

1

Totalt

..

..

87

89

97

112

110

109

109

100


1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4 Exkl. starköl.