STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2007:2

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

1a. Bröd och spannmålsprodukter, miljoner kg

1a. Bread and cereals, million kg

Vara

1960

1970

1980

1990

2000

2003

2004

2005 prel.

1

Vetemjöl

121,8

94,3

114,0

113,0

96,9

93,4

88,3

87,3

2

Rågmjöl

4,2

2,9

2,9

2,2

1,2

1,4

3,6

1,5

3

Mjöl av blandningar av vete och råg samt mjöl av annan spannmål

18,8

14,9

17,9

15,5

9,0

7,8

7,9

5,1

4

Risgryn

7,9

11,1

19,2

33,4

35,3

45,7

49,2

49,7

5

Havregryn samt gryn och flingor av annan spannmål

20,2

17,3

20,2

24,1

21,7

26,4

26,9

24,5

6

Summa mjöl och gryn

172,9

140,5

174,2

188,2

164,1

174,7

175,9

168,2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

Mixer m.m. beredda av mjöl eller stärkelse

4,2

5,0

3,5

5,1

4,5

4,3

4,5

4,6

8

Vällingpulver

3,0

13,5

12,3

10,7

7,5

6,8

7,7

6,7

9

Makaroner, spagetti och liknande produkter

6,1

10,0

19,5

36,6

63,4

71,4

73,5

78,3

10

Majsflingor, rostat ris, ostbågar, pop corn

4,5

9,3

13,0

28,4

37,0

39,1

38,8

39,3

11

Summa mjölprodukter exkl. bröd och konditorivaror

17,8

37,8

48,3

80,8

112,4

121,6

124,5

128,9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12

Knäckebröd 1 och flatbröd 2 , 3

49,3

47,6

50,9

47,9

31,9

31,2

32,9

34,3

13

Skorpor och skorpmjöl 3

10,5

12,8

12,4

8,2

5,1

 

 

 

14

Mjukt matbröd (inkl. tunnbröd) 2

231,4

245,1

254,7

264,9

400,4

456,0

441,0

430,1

15

Kex, rån och torra småkakor

24,6

39,8

39,3

53,2

43,2

43,6

43,9

46,5

16

Bullar, vetelängder, wienerbröd och annat mjukt kaffebröd

75,4

65,1

37,0

32,3

55,8

33,2

38,5

36,7

17

Bakelser, tårtor, sockerkakor och övriga bakverk (inkl. crêpes, pizzor, piroger)

34,1

31,8

22,1

39,2

55,0

68,7

82,1

104,2

18

Summa bröd och konditorivaror

425,3

442,2

416,4

445,7

591,4

632,7

638,4

651,8

1 Inkl. ströbröd framställt av knäckebröd.

2 Fr.o.m. 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd.

3 Fr.o.m. 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd