STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2014:07

 

Fritidsodling i Sverige

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

3a. Fritidsodling och tillvaratagande av grönsaker i hela Sverige och Götaland 2012

3a. Leisure cultivation and utilization of vegetables in the whole of Sweden and in Götaland 2012

 

Hela Sverige

 

Götaland

Antal odlande hushåll

Antal skördande hushåll

Antal löpmeter

Mängd tillvara­taget (kg)

Andel färskt

Andel fryst

Andel annat

 

Antal odlande hushåll

Antal skördande hushåll

Antal löpmeter

Mängd tillvara­taget (kg)

Andel färskt

Andel fryst

Andel annat

Grönsaker

1 347 778

 

 

 

 

 

 

 

640 578

 

 

 

 

 

 

Rotsaker

610 175

 

 

 

 

 

 

 

283 102

 

 

 

 

 

 

Potatis

429 373

419 552

8 560 186

10 968 469

99%

0%

1%

 

194 689

193 628

3 113 223

4 131 602

98%

0%

2%

Morot

288 281

246 215

1 359 265

1 414 459

89%

5%

5%

 

137 863

118 623

602 942

609 030

93%

5%

2%

Betor

114 299

99 058

486 259

569 955

74%

7%

19%

 

54 871

48 759

247 483

208 024

78%

0%

22%

Rädisa

85 084

80 895

211 968

63 291

100%

0%

0%

 

49 778

47 655

135 438

32 626

100%

0%

0%

Övriga rotsaker

89 089

 

 

 

 

 

 

 

51 708

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lökar

776 451

 

 

 

 

 

 

 

390 213

 

 

 

 

 

 

Matlök

200 736

196 522

1 063 191

1 115 980

81%

0%

19%

 

82 728

80 637

534 048

498 800

88%

0%

12%

Smålök

49 552

46 423

105 084

57 838

69%

0%

31%

 

20 546

20 546

59 326

30 321

80%

0%

20%

Purjolök

34 505

32 383

138 540

144 284

95%

5%

0%

 

18 293

18 293

73 165

68 565

94%

6%

0%

Gräslök1,2

684 797

636 020

1 666 308

851 812

87%

9%

4%

 

340 168

302 016

860 295

388 636

95%

5%

0%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andra grönsaker

1 105 135

 

 

 

 

 

 

 

515 942

 

 

 

 

 

 

Tomat1

607 739

560 586

3 364 350

1 953 505

96%

1%

3%

 

269 955

229 512

1 325 346

862 337

96%

0%

4%

Gurka1

130 855

127 779

1 196 122

1 049 384

82%

0%

18%

 

56 884

55 822

465 657

473 107

80%

0%

20%

Pumpa1

118 936

113 032

443 104

764 558

95%

1%

4%

 

66 749

62 559

268 005

345 139

90%

3%

7%

Paprika1

49 619

43 808

136 441

40 312

96%

4%

0%

 

23 037

19 853

66 006

15 837

100%

0%

0%

Chili1

38 931

33 007

146 242

21 455

54%

4%

42%

 

16 002

12 872

66 621

11 233

36%

5%

59%

Kål

31 141

25 045

192 863

180 206

90%

10%

0%

 

17 705

15 637

123 383

92 418

80%

19%

1%

Sallat

312 989

296 982

1 237 651

611 787

100%

0%

0%

 

155 918

151 110

764 424

308 248

100%

0%

0%

Mangold och spenat

64 941

60 544

117 695

114 390

77%

19%

4%

 

28 642

25 624

54 521

57 348

75%

16%

9%

Långböna2

76 723

70 558

196 122

240 861

59%

36%

5%

 

23 770

19 673

87 353

130 459

73%

21%

7%

Bönor2

40 593

24 438

157 162

171 650

53%

40%

7%

 

30 040

13 884

106 614

85 169

81%

19%

0%

Ärtor2

94 222

89 977

297 993

285 708

73%

26%

1%

 

44 101

40 917

133 067

128 369

75%

25%

0%

Sparris1

28 703

19 589

300 056

135 176

97%

3%

0%

 

14 725

8 685

129 862

89 461

100%

0%

0%

Rabarber1

555 524

509 734

1 111 319

2 099 155

72%

16%

13%

 

265 658

247 923

525 584

1 065 713

68%

16%

16%

Övriga grönsaker

40 652

 

 

 

 

 

 

 

23 641

 

 

 

 

 

 

Anm. En förteckning över grödor som ingår i respektive rubrik återfinns i ”Fakta om statistiken”. 1anges i antal plantor istället för i löpmeter. 2anges i liter istället för i kilogram.