Version: 3.1.1 Inloggad som | Logga ut Mina Sidor: Version: 3.1.1 Tid: 20190826-0839 |
Aktiva satsningar på kunskap och innovation behövs för att svenska livsmedelsproducenter och svensk livsmedelsindustri ska kunna konkurrera med utländska producenter.
Jordbruksverkets rapport Utvärdering och uppföljning av livsmedelsstrategin- årsrapport 2019 visar på en försämrad konkurrenskraft och en sjunkande lönsamhet i hela livsmedelskedjan och framför allt i de två första leden, primärproduktionen och livsmedelsindustrin mellan åren 2011-2016. Fortsätter lönsamheten försämras kan man på lång sikt förvänta sig att produktionen minskar. Statistiken som rapporten bygger på visar hur läget såg ut innan livsmedelsstrategin beslutades. Enligt livsmedelsstrategin ska produktionen och konkurrenskraften öka samtidigt som relevanta miljömål nås.
Den 27 september 2019 bjöd Jordbruksverket in till ett kunskapsseminarium om hur lönsamheten och och konkurrenskraften i livsmedelskedjan kan öka. Du hittar en länk till dokumentation från kunskapsseminariet under mer information.
Sidan senast uppdaterad: 2019-10-16
Kundtjänst
Vi har öppet helgfria vardagar
måndag–torsdag 8.00–16.30
fredag 8.00–16.00
Kontakt
Övrigt
http://www.jordbruksverket.se/36390.html