Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Jordbruksverkets startsida
Enklare tillsammans
Mina Sidor: Version: 1.1.47.R Tid: 20160530-0827
2015-12-21

Svenskt griskött är en premiumprodukt - men större variation efterfrågas

svenskt griskött, gris, griskött, studie om konkurrenskraft hos svenskt griskött

Svenskt griskött har en hög produktionskvalitet och hög livsmedelssäkerhet. För att stärka konkurrenskraften är det viktigt att lyfta fram och utveckla köttets ätkvalitet. Foto: Svenskt kött.

Jämfört med andra länder har svenskt griskött hög produktionskvalitet och hög livsmedelssäkerhet. Det har också en god och jämn ätkvalitet såsom smak, mörhet och saftighet. Kvalitetsproblem som PSE (mjukt, blekt och vätskande kött) och galtlukt är mycket ovanliga. Men inom ätkvalitet kan producenterna göra mer för att skapa variation och intresse för svenskt griskött. Det visar en ny studie om konkurrenskraften hos svenskt griskött.

Jämnare köttdetaljer och bättre vattenhållande förmåga

Bättre avsättning för hela grisen under året

Mer information

Kontaktperson för journalister