Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Jordbruksverkets startsida
Enklare tillsammans
Mina Sidor: Version: 1.1.46.R Tid: 20160426-0849
2015-03-27

Fler ekologiska ägg i påsk

De ekologiska hönsen har mer utrymme, får gå ute när vädret tillåter och äter ekologiskt foder. Foto: Åsa Odelros.

De svenska äggproducenterna har de senaste åren lyssnat till marknadens önskemål och ställt om till ekologisk produktion. Enligt branschorganisationen Svenska Ägg har det sedan 1 januari 2014 tillkommit ca 200 000 nya hönsplatser i den ekologiska produktionen. Det är en ökning med ca 25 procent och innebär att vi i dagsläget har runt en miljon ekologiska höns i Sverige.

15 procent av hönsen är ekologiska

Tyskland och Danmark vill ha svenska ekologiska ägg

Nollan visar att ägget är ekologiskt

Hur läser jag koden på ägget?

Mer information

Kontaktperson för journalister