Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Jordbruksverkets startsida
Enklare tillsammans
Mina Sidor: Version: 2.1.3.R Tid: 20161201-1241

Nyheter

Fritextsökning av nyheter gör du via sökrutan uppe till höger.
 • 2016-12-02
  Arbetet fortsätter med sanering efter utbrottet av fågelinfluensa
  Arbetet med att avliva den drabbade värphönsbesättningen utanför Helsingborg är nu avslutat. Totalt har cirka 210 000 värphöns avlivats. Nu fortsätter arbetet med att sanera anläggningen. För närvarande har inga fler positiva fall konstaterats.
 • 2016-12-02
  Samverkan för bättre kontroll av primärproduktion av livsmedel och foder
  Det finns flera sätt att ytterligare förenkla och effektivisera kontrollen av livsmedel och foder i primärproduktionen. Mer samordning och utvecklade kontrollverktyg är några av de förbättringsförslag som Jordbruksverket och Livsmedelsverket lämnar i en gemensam rapport.
 • 2016-12-01
  Oförändrad företagsinkomst i jordbruket
  Produktionsvärdet i det svenska jordbruket förväntas minska med 3 procent i år. Samtidigt väntas även kostnaderna för insatsvaror och tjänster bli lägre vilket bidrar till bedömningen att jordbrukets ekonomiska resultat hamnar i nivå med 2015. Det visar prognosen för den ekonomiska utvecklingen i jordbruket enligt den Ekonomiska kalkylen för jordbrukssektorn, EAA.

Kontakt