Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Jordbruksverkets startsida
Enklare tillsammans
Mina Sidor: Version: 2.4.3 Tid: 20170329-1002

Upphandling av veterinär jourberedskap

Jordbruksverket upphandlar veterinär jourberedskap. Även privata veterinärer kan få statligt stöd för djurhälsovård och djursjukvård i områden där det inte är möjligt att bedriva lönsam veterinär verksamhet utan stöd.
  • De statliga Distriktsveterinärerna ansvarar i dag för jourberedskapen i de områden där det annars inte skulle finnas någon veterinär service.
  • Privata veterinärer ska kunna delta i jourberedskapen för att öka konkurrensen och därmed göra verksamheten billigare för staten men med samma service för djurägarna.

Upphandling vid vakans


Upphandlingar görs när det uppstår vakanser inom Distriktsveterinärerna. 
 

Vem kan delta i upphandlingen?


Både privata veterinärer och Distriktsveterinärerna kan delta i upphandlingarna. Jordbruksverket tecknar avtal med den som lämnat det bästa anbudet utifrån förfrågningsunderlaget för den aktuella upphandlingen.

Pågående upphandlingar


I takt med att det uppstår vakanser inom Distriktsveterinärerna går vi ut med upphandling för respektive område. Vilka upphandlingar som pågår kan du följa till höger. Där kan du också se vem som vann upphandlingen när den är klar.