Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Jordbruksverkets startsida
Enklare tillsammans
Mina Sidor: Version: 2.7.3 Tid: 20171002-1339
2015-06-04

Den ekologiska arealen ökar inte längre

Den största åkerarealen med ekologisk odling i Sverige består av vall som blir foder till ekologisk mjölk- och köttproduktion. Foto: Torbjörn Pettersson.

2014 brukades knappt 17 procent av Sveriges jordbruksmark, eller 502 200 hektar, med ekologiska produktionsmetoder. Det var ungefär lika stor areal som 2013. Fram till och med 2011 ökade den ekologiska arealen kraftigt, därefter har ökningstakten varit betydligt lägre.

Fortsatt minskning av omställning till ekologisk produktion

Jordbruksmark brukad med ekologiska produktionsmetoder:

Stora regionala skillnader

Mer information

Kontaktperson för journalister