Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Enklare tillsammans
Version: 3.0.10
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.0.10 Tid: 20180413-1147
2018-03-20

Mervärden i svensk odling

Klimatpåverkan från den svenska växthusodlingen har sjunkit mycket eftersom vi använder en stor andel förnybar energi. Foto: Pixabay

För att hjälpa konsumenter att göra hållbara matval har vi tagit fram en serie kunskapsunderlag om mervärden i svenskt lantbruk. Sedan tidigare finns fakta om mervärden i svensk produktion av mjölk, kött och matfågel. När det gäller odling i Sverige finns olika grupper av mervärden. Det handlar om säkra livsmedel, miljö och energi, odlings-klimat samt sysselsättning och öppna landskap. Vissa vegetabilier har även mervärden som kan kopplas till vårt geografiska läge.

Allt mindre växtskyddsmedel i Sverige

God tillgång på vatten

Vårt klimat ger smak till frukt och grönsaker

Närproducerad frukt och grönsaker bidrar till ett minskat svinn

Mer information

Kontaktperson för journalister

Fråga oss via webben