Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

2018-03-20

Livsmedelskonsumtionens utveckling fram till 2015

Totalkonsumtionen av mjöl och gryn var som högst i början av 2000-talet, för att sedan minska. Under 2015 var konsumtionen per person på samma nivå som under 1980. Foto: Shutterstock

Nu finns Jordbruksverkets årliga officiella statistik över livsmedelskonsumtionen och dess näringsinnehåll. Med hjälp av statistiken går det att följa utvecklingen från mitten av 1900-talet fram till 2015. Statistiken visar bland annat att köttkonsumtionen ökat med 37 procent sedan 1980 men att ökningstakten avstannat de senaste åren.

Djupdykning inom sockerkonsumtion

Hur beräknar vi livsmedelskonsumtionen?

Mer information

Kontaktperson för journalister

Fråga oss via webben