Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Enklare tillsammans
Version: 3.0.10
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.0.10 Tid: 20180413-1147
2018-03-20

Ekologiska mejeriprodukter och ägg ökar

Förra året ökade produktionen av ekologiska ägg med 26 procent. Totalt var 16 procent av äggproduktionen ekologisk 2015. Foto: Anders Wiklund.

Produktionen av ekologiska ägg och mejeriprodukter ökade kraftigt 2015. Samtidigt ökade även slakten av ekologiska grisar och slaktkycklingar. Däremot var invägningen av ekologisk mjölk, liksom slakten av nötkreatur och får, i stort sett oförändrad. Det visar Jordbruksverkets samlade statistik över hur mycket ekologisk mjölk, kött och ägg som produceras i Sverige.

Ökning av ekologiska mejeriprodukter

Andelen ekologiska mjölkprodukter av den totala produktionen

Fortsatt liten andel ekologisk gris och kyckling

Mer information

Kontaktperson för journalister

Fråga oss via webben