Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

2018-03-20

Året börjar svagt för svenskt nöt-, gris- och lammkött

Efter två år av stärkt marknadsbalans för nöt- och griskött har utvecklingen varit mer negativ årets tre första månader. Detta trots att producentpriserna ligger kvar på en hög nivå. Marknadsbalansen för fågelkött och ägg har däremot haft en positiv utveckling.

Griskött har ersatts av fågelkött

Köttmarknadens utveckling

Utvecklingen i procent första kvartalet i år jämfört med samma period 2015.

Mjölkkrisen påverkar produktionen av nötkött

Förprövning av nya platser i djurstallar kan innebära ökad produktion på sikt

Nya konsumenttrender

Ingen begränsning i kostråden för fågelkött

För fågelkött och ägg har marknadsutvecklingen varit mer positiv än för det röda köttet. Även om importen ökar så ökar produktionen mer.

Mer information

Kontaktperson för journalister

Kundtjänst

Vi har öppet helgfria vardagar

   måndag–torsdag 8.00–16.30

   fredag 8.00–16.00

0771-223 223

Fråga oss via webbenlänk till annan webbplats

Skicka e-post

Fråga oss via webben