Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Jordbruksverkets startsida

En miljödiplomerad arbetsplats

Jordbruksverkets huvudkontor i Jönköping är miljödiplomerat av Jönköpings kommun. Vår utsädesenhet i Svalöv är miljöcertifierat enligt ISO 9001 och 14001. Det här tillsammans bidrog till att Jordbruksverket rankades högt i Naturvårdsverkets bedömning av myndigheters miljöarbete 2011.

För att en arbetsplats ska bli miljödiplomerad av Jönköpings kommun måste den uppfylla kommunens krav på ett aktivt miljöarbete. Diplomeringen gäller ett år och förnyas om arbetsplatsen kan visa att den fortsätter sitt miljöarbete.

Jordbruksverkets huvudkontor fick sitt diplom i februari 2010. Då hade alla medarbetare fått en miljöutbildning. På arbetsplatsen hade bland annat källsorteringen utökats och insatser för att minska elförbrukningen intensifierats.

Vid revisionen ett år efter diplomeringen kunde Jordbruksverket bland annat visa en ökad ambition när det gäller att minska elförbrukningen. 2012 är ambitionen att förbrukningen ska minska ytterligare. Ett annat miljömål för året är att utveckla tekniska lösningar som alternativ till resor för sammanträden.

Kontakt


Ring kundtjänst: 0771-223 223

Sidan senast uppdaterad:   2013-03-28