Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.0.11
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.0.11 Tid: 20180702-1043

Verksjurist

Arbetsuppgifter

Har du kompetens, driv och engagemang att tillsammans med oss utveckla och effektivisera arbetet inom juridik och vara en kvalitativ rådgivare?

HR- och rättsenheten har ett centralt styrande och stödjande ansvar inom områdena juridik och HR. På enheten arbetar 14 personer, varav två är verksjurister. Som verksjurister hos oss arbetar du med juridiskt stöd till verksamheten men också med övergripande juridik tillsammans med chefsjuristen och som stöd till Jordbruksverkets 18 övriga verksjurister. En av våra verksjurister kommer nu arbeta i en utredning för regeringen på halvtid varför vi behöver förstärka med ytterligare en jurist.

Dina arbetsuppgifter kan bestå av:


• Juridiskt stöd till olika verksamheter

• Granskning av föreskrifter inför beslut

•Övergripande kvalitets- och utvecklingsarbete inom juridik

• Utbildningar för nyanställda och verksjurister

Som verksjurist på HR- och rättsenheten har du ett extra ansvar i att vara väl insatt i Jordbruksverkets uppdrag och olika målavvägningar för att på bästa sätt kunna vara ett juridiskt stöd till både ledning, verksamhet och andra verksjurister. I arbetat hanterar du viktiga frågeställningar vilket kan innebära korta deadlines och svåra ställningstaganden. Du ska utifrån ett rättssäkert perspektiv fylla en kvalitetssäkrande funktion, arbeta förebyggande och bidra till att utveckla det juridiska arbetet och hitta hållbara lösningar för verksamheten. Arbetsuppgifterna är varierande och rör ett stort antal rättsområden som offentlighets- och sekretesslagstiftning, offentlig upphandling, EU-rätt, förvaltningsrätt och dataskyddslagstiftning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en juris kandidat- eller juristexamen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. För att vara framgångsrik i din roll är du ansvarstagande och har gott omdöme. Du arbetar självständigt och lösningsinriktat och har en god analytisk förmåga. Som person samarbetar du gärna med andra och trivs med att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt såväl muntligt som skriftligt. Vi tror att du vill utvecklas i din juridiska roll och stimuleras av förändring.

Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan för att bli en av oss i ett glatt och ambitiöst gäng!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Anna Coreback, HR-chef

Ida Lindblad Hammar, Verksjurist
Telefon: 036-15 64 58

Eva Kjell, SACO
Telefon: 036-155838

Maria Gustavsson, ST-representant
Telefon: 036-15 60 93

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-01
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-13183/2018

Placeringsort är Jönköping.
Jordbruksverket tillämpar provanställning. Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.
Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen.

Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 500 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping.

Fråga oss via webben