Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

Jordbruksverket söker växtskyddschef

Arbetsuppgifter

Vill du bli vår växtskyddschef och ta ett strategiskt ansvar för frågorna i samarbete med andra experter och myndigheter i och utanför Sverige?

Som växtskyddschef kommer du organisatoriskt tillhöra växtregelenheten på vår växt- och kontrollavdelning. Dina närmsta kollegor arbetar bland annat med information och lagstiftning för att hindra spridning av växtskadegörare. Det strategiska arbetet görs också i samverkan med vår biträdande avdelningschef.

Som växtskyddschef är du Sveriges Chief Officer of Plant Health Services (COPHS). Inom ditt ansvarsområde representerar du Sverige inom EU och internationellt, förbereder och för fram Sveriges ståndpunkter. Du kvalitetssäkrar Jordbruksverkets övergripande verksamhet kring offentliga åtgärder mot växtskadegörare och är ett bollplank för övriga inom området på Jordbruksverket. Arbetet innebär många kontaktytor bland annat med andra länders växtskyddsmyndigheter, regeringskansliet, branschorganisationer och SLU samt resor.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är både engagerad och uthållig då stora delar av ditt arbete är långsiktigt. Du kommunicerar bra med andra och är lyhörd och söker samverkan för att nå resultat. Du har förmåga att göra egna prioriteringar.

Vi söker dig som har längre naturvetenskaplig högskoleutbildning med arbetslivserfarenhet inom växtskyddsområdet och den gröna sektorn i en roll där du företrätt organisationen eller företaget i kontakter med kunder, målgrupp eller andra intressenter. Erfarenhet av internationellt arbete är meriterande.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 1 november eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Carin Bunnvik, Enhetschef
Telefon: 036 15 50 58

Eva Kjell, SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-12
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-10806/2019

Placeringsort är Jönköping, Uppsala, Helsingborg eller Alnarp. Närvaro i Jönköping kommer i viss utsträckning krävas vid placering på annat kontor.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning och våra chefsförordnanden är på tre år.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

VI ERBJUDER DIG
Ett meningsfullt arbete- det du gör på dagarna bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk i Sverige. Det är viktigt!

Utveckling- vi har ett växthus med kurser, föreläsningar, mentorprogram, erfarenhetsgrupper och andra sätt att utvecklas på. Välkommen att växa med oss!

God arbetsmiljö- i en stor del av våra anställningar erbjuder vi flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt. Vi har även en aktiv personalförening. 2021 flyttar vårt huvudkontor i Jönköping till nybyggda lokaler. Vi trivs på jobbet!

Bra förmåner- upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, ersättning för läkarvård och läkemedel.

Fråga oss via webben