Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

Vill du driva och utveckla vår verksamhetsstyrning?

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av planering, uppföljning och analys? Hur verksamheter styrs mest optimalt? Då kan det här vara något för dig!

Vi söker dig som vill arbeta övergripande med Jordbruksverkets styrningsfrågor i en komplex och dynamisk verksamhet. Du kommer att arbeta nära Jordbruksverkets ledning och övriga chefer samt även med täta kontakter med t.ex. Regeringskansliet, Ekonomistyrningsverket och Riksrevisionen .

Ditt uppdrag blir att driva, samordna och utveckla vårt arbete med Jordbruksverkets verksamhetsstyrning och våra processer för intern styrning och kontroll. Att hela processen från myndighetens uppdrag, våra styrdokument, mål och uppföljning går i linje med verksamhetens behov och en effektiv hantering. Du arbetar både strategiskt och operativt själv och tillsammans med andra för att uppnå resultat. Vi vill höja ribban inom dessa områden och du blir viktig i det arbetet.

Delar du kommer att driva, utveckla och samordna är:
• processen för hela organisationens verksamhetsplanering och verksamhetsstyrning
• resultatuppföljning till ledning och styrelse
• resultatredovisningen i Jordbruksverkets årsredovisning.

Du arbetar direkt under avdelningschefen och har ett mycket nära samarbete med budgetchefen. Du har också ett nära samarbete med controllers som finns på varje avdelning. Du svarar för att styra och samordna deras bidrag till resultatuppföljning, årsredovisning med mera.

Kvalifikationer

Du har en samhällsvetenskaplig eller ekonomisk universitets-/högskoleutbildning och erfarenhet av arbete med verksamhetsstyrning eller som controller. Självklart har du goda kunskaper om och stort intresse för verksamhetsstyrningsfrågor.

Som person är du strukturerad och noggrann. Du har sinne för att förstå hur saker hänger ihop samt att utveckla och se förbättringspotentialen i dina arbetsprocesser. Du gillar att samverka med andra och har förmågan att få med dig andra i det du vill uppnå. Vidare är du en duktig skribent och uttrycker dig klart och enkelt.

Dina personliga förmågor är lika viktiga som din kompetens och erfarenhet.

Vill du utveckla vår verksamhet och dig själv? Varmt välkommen att söka jobb hos oss!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Jan Cedervärn, Överdirektör
Mobil: 0761-09 01 01
Telefon: 036-15 60 13

Eva Kjell, SACO
Telefon: 036-155838

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-02
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-08131/2019

Placeringsort är Jönköping

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

Din placering är på verksamhetsstödsavdelningen som ansvarar för styrning, stöd och service till Jordbruksverket inom ekonomi, HR, juridik, kommunikation, lokaler, intern service och kundtjänst. Du tillhör en liten grupp direkt under avdelningschefen/överdirektören som består av budgetchef, informationssäkerhetschef samt chefsjurist.

Fråga oss via webben