Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

Utredare växtnäring och miljö, vikariat

Arbetsuppgifter

Vi har ett vikariat under ca ett halvår som utredare till miljöanalysenheten. På miljöanalysenheten får du möjligheten att arbeta med utredningar, utvärderingar, kunskapsunderlag och samordning inom områdena jordbrukets miljö- och klimatpåverkan, miljömålen och jordbruksproduktion.

Vi är 20 medarbetare på enheten. De flesta av oss finns i Jönköping men även i Linköping, Uppsala och Alnarp. Vi arbetar tillsammans i mindre team inom enheten.

Du kommer att arbeta med utformning och konsekvensanalyser av miljöförbättrande åtgärder med inriktningen att minska kväve- och fosforförluster från jordbruket. Arbetet sker huvudsakligen i form av utredningar, utvecklingsprojekt, remissvar eller samverkan bl.a. med andra myndigheter.

Din kompetens kommer att avgöra vilka arbetsuppgifter inom teamet som du blir engagerad i. Om du t.ex. har goda kunskaper inom GIS så är analys av nitratkänsliga områden en prioriterad arbetsuppgift.

Kvalifikationer

Du är mark/växtagronom eller har annan naturvetenskaplig högskoleutbildning inom relevant område. Som utredare inom området övergödning ska du ha kunskaper om sambanden mellan jordbruksproduktion och dess miljöpåverkan, framförallt om växtnäringsförluster till vatten.

Det är meriterande om du har några års yrkeserfarenhet inom relevant område och om du är insatt i jordbrukets produktionsmetoder.
Inom arbetsuppgifterna kan GIS-analyser förekomma och det en fördel om du kan utföra GIS-analyser.

Som person är du bra på att analysera och lösa problem på ett strukturerat sätt, är självgående samt har en god samarbetsförmåga. Det krävs ett gott omdöme i de avvägningar du ska göra. Du kan kommunicera på ett tydligt och enkelt sätt, både muntligt och skriftligt.

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde snarast till och med februari 2020.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Else-Marie Mejersjö, Enhetschef
Telefon: 036-15 51 67
E-post: else-marie.mejersjo@jordbruksverket.se

Eva Dahlberg, SACO
Telefon: 036-15 51 76
E-post: eva.dahlberg@jordbruksverket.se

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-04
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-10546/2019

Placeringsort är Jönköping eller Uppsala

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

VI ERBJUDER DIG
Ett meningsfullt arbete- det du gör på dagarna bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk i Sverige. Det är viktigt!

Utveckling- vi har ett ”växthus” med kurser, föreläsningar, mentorprogram, erfarenhetsgrupper och andra sätt att utvecklas på. Välkommen att växa med oss!

God arbetsmiljö- i en stor del av våra anställningar erbjuder vi flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt. Vi har även en aktiv personalförening. 2021 flyttar vårt huvudkontor i Jönköping till nybyggda lokaler. Vi trivs på jobbet!

Bra förmåner- upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, ersättning för läkarvård och läkemedel.

Fråga oss via webben