Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.0.16
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.0.16 Tid: 20190122-1020

Ajourhållare - drömjobb för friluftsmänniskor som gillar kartor

Arbetsuppgifter

Som ajourhållare hjälper du lantbrukare kartlägga jordbruksmark för att de ska kunna få rätt stöd. På så sätt bidrar du och vi till att skapa ett hållbart lantbruk och skapa de bästa förutsättningarna för att vi ska kunna producera merparten av de livsmedel vi behöver i Sverige. Genom fysiska besök hos lantbrukare under fältsäsongen (april-oktober) och genom granskning av flygbilder via dator under vintern tar du fram underlag som du använder för att uppdatera vår databas med all mark i Sverige.

"Ajourhållarjobbet är ett stort äventyr säger Frida Edman. På sommaren är jag ute i fält, upplever naturen och träffar lantbrukare. Jag har stor frihet att planera min egen tid och äter ofta min frukost på en äng eller vid någon fin rastplats. På vintern behöver jag inte resa, för då granskar vi istället via datorn och lär känna nya delar av Sverige via skärmen."

Eftersom vi i ajourhållningen arbetar över hela Sverige har vi personal på flera orter i landet. Just nu söker vi kollegor till Jönköping och Kalmar. Tjänsten innebär mycket resor under sommarhalvåret. Periodvis kan det krävas att du är hemifrån flera dagar i sträck, men du har i gengäld stor frihet att själv planera din arbetsvecka.

Kvalifikationer

För att trivas som ajourhållare behöver du vara ansvarsfull och bra på att planera din tid. Du är kvalitetsmedveten och noga med detaljer och får gärna vara analytiskt lagd så att du kan väga olika typer av information mot varandra och sedan fatta ditt beslut. Du måste trivas med att köra bil och jobba ensam, men samtidigt tycka om att träffa lantbrukare och pedagogiskt förklara hur vi jobbar och varför.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildningen som till exempel biolog, agronom eller naturvetare eller har relevant arbetslivserfarenhet inom området. Självklart är det en merit om du har arbetat med ajourhållning, fältkontroller, kartor eller kvalitetsgranskning tidigare. Har du inte det men tycker jobbet låter spännande så sök ändå, vi har en utmärkt internutbildning!

Körkort är ett krav för den här tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 4

Kontaktpersoner

Ewe Strandhag, Enhetschef Ajourhållarenheten
Telefon: 036-15 61 72

Anders Forsberg, Enhetschef Geodataenheten
Telefon: 036-15 60 12

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Karl Gunnar, SACO
Telefon: 036-15 52 23

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-04-01
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-03508/2019

Annonsen gäller 1 visstidsanställning tom mars 2020 och 3 tillsvidareanställningar. Placeringsorter är Jönköping och Kalmar.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

VI ERBJUDER DIG
Ett meningsfullt arbete- det du gör på dagarna bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk i Sverige. Det är viktigt!

Utveckling- vi har ett växthus med kurser, föreläsningar, mentorprogram, erfarenhetsgrupper och andra sätt att utvecklas på. Välkommen att växa med oss!

God arbetsmiljö- i en stor del av våra anställningar erbjuder vi flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt. Vi har även en aktiv personalförening. 2021 flyttar vårt huvudkontor i Jönköping till nybyggda lokaler. Vi trivs på jobbet!

Bra förmåner- upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, ersättning för läkarvård och läkemedel.

Fråga oss via webben