Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.0.16
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.0.16 Tid: 20190122-1020

Banveterinär Bollnäs

Arbetsuppgifter

Vill du säkra djurskyddet för hästarna vid travtävlingar? I rollen som banveterinär får du vara med och säkerställa djurskyddet i direkt handling och du gör skillnad på plats.

Vid trav- och galopptävlingar ansvarar Jordbruksverket för att säkerställa djurskyddet. För detta arbetar ett femtiotal banveterinärer som tjänstgör vid behov. Nu söker vi dig som vill arbeta i Mantorp.

I uppdraget ingår bland annat att besiktiga och bedöma tävlingsplatsen och deltagande hästar och vid behov förbjuda tävling eller att visst djur deltar. I uppdraget ingår även att ge veterinärvård vid akuta händelser. Arbetet ger dig möjlighet till fördjupade kunskaper inom hästområdet och hästsporten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad veterinär och har erfarenhet från kliniskt arbete med hästar. Du bör även ha kunskap om trav- och/eller galoppsport. Som banveterinär verkar du i en myndighetsroll och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående, tydlig, har ett gott omdöme och förmåga att fatta beslut.

Jordbruksverket kommer att erbjuda utbildning bl.a. genom auskultation, till dig som vill utvecklas som banveterinär. Du har också kontakt med 1:e banveterinär och kollegor om du har frågor eller önskar rådgivning. Tjänstgöring på annan bana kan förekomma.

Vill du vara med och göra skillnad? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för ytterligare frågor eller med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Timavlönad
Löneform: Timlön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Lotta Hofverberg, Enhetschef
Mobil: 072-2017253
Telefon: 036-15 52 31
E-post: lotta.hofverberg@jordbruksverket.se

Karolina Wall, Koordinator Banveterinärer
Telefon: 036-15 64 24

Anders Rickard, SACO Veterinärförbundet, Banveterinärskommittén
Mobil: 0706742057 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-03-19
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-03065/2019

Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vårt arbetsspråk är svenska och våra tjänster kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.
Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen.

Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

På avdelningen för djurskydd och hälsa arbetar 100 personer med att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig produktion i Sverige genom att skydda djur och förhindra smittor. Ett arbete som kräver snabba intensiva insatser och långsiktiga åtgärder. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds- och smittskyddsarbete, och målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Fråga oss via webben