Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.0.14
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.0.14 Tid: 20181211-1428

Kontrollant - sundhetscertifikat för export

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha olika typer av administrativa arbetsuppgifter med fokus på att utreda och utfärda sundhetscertifikat för export. Importkontroller och andra kontroller eller fältarbete kan förekomma.

Både arbetet med export och import innefattar mycket administrativt arbete. T.ex. behöver olika underlag verifieras innan import kan godkännas och utfärdandet av sundhetscertifikat omfattar mycket administrativt arbete av olika karaktär.

Arbetet är både självständigt och i nära samverkan med 4-5 kollegor. Hela teamet med fokus på export och import i Helsingborg består av 9-10 personer. Det är många och varierande kontaktytor med andra myndigheter, privatpersoner och olika företag. Datorn är det ständiga arbetsredskapet och det ingår också mycket telefonsamtal och e-post.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning, gärna naturvetenskaplig som exempelvis biolog eller hortonom, men även ett tydligare fokus på administration eller spedition är relevant. Alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom erfarenhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. Som person är du självgående och strukturerad. Du trivs med att arbeta administrativt med datorn som ditt främsta arbetsredskap. Du tar ansvar för din uppgift och delar med dig av dina kunskaper. Du är beslutsam och har lätt för att kommunicera dina beslut. Ett gott bemötande är självklart och det krävs att du är tydlig när du kommunicerar, både verbalt och skriftligt. Du behöver kunna hantera komplexiteten i att kombinera myndighetsutövning med att vara kund- och serviceinriktad.

Det är meriterande om du har någon eller några av följande kunskaper eller erfarenheter:
• Datorvana
• Kunskap inom växtskydd
• God kunskap i engelska i tal och skrift
• Utfört kontroller
• Spedition

Det är önskvärt att du har B-körkort.

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde 4 mars 2019.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Christoffer Leijon, Bitr enhetschef växtkontrollenheten
Mobil: 072-5414114
Telefon: 036-15 83 64

Elisabeth Boman, SACO
Telefon: 036-15 64 13

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-156093

Therese Hagerman, Handläggare
Telefon: 036-15 83 65

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-18
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-00234/2019

Placeringsort är Helsingborg.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

Tjänsten är placerad på Jordbruksverkets regionalkontor i Helsingborg. Växtkontrollenheten har även kontor i Göteborg, Uppsala och Jönköping. Att motverka spridning av växtskadegörare är en stor och viktig uppgift för enheten.

VI ERBJUDER DIG
Ett meningsfullt arbete- det du gör på dagarna bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk i Sverige. Det är viktigt.

Utveckling- vi har ett växthus med kurser, föreläsningar, mentorprogram, erfarenhetsgrupper och andra sätt att utvecklas på. Välkommen att växa med oss.

God arbetsmiljö- vi erbjuder i normalfallet flexibel arbetstid och möjlighet att jobba på distans samt en aktiv personalförening. 2021 flyttar vi in i helt nybyggda lokaler i Jönköping. Vi trivs på jobbet.

Bra förmåner- upp till 35 semesterdag, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, ersättning för läkarvård och läkemedel.

Fråga oss via webben