Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.0.16
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.0.16 Tid: 20190122-1020

Spännande tjänst som kommunikatör till Sveriges 3R-center

Arbetsuppgifter

Sveriges 3R-center är ett nationellt kompetenscenter för att samordna och främja tillämpningen av alternativa metoder till djurförsök, ofta kallat 3R. De tre R:en står för de engelska orden replace (ersätta), reduce (minska) och refine (förfina). 3R-centret jobbar med djurens välfärd i fokus och för färre djur i försök.

Sveriges 3R-center är verkställande organ till den Nationella kommittén för skydd av djur som används för vetenskapliga ändamål. Både den Nationella kommittén och 3R-centret har en viktig uppgift i att samla in, bearbeta och sprida information om vad som händer inom utvecklingen av alternativa metoder. Eftersom vi informerar allt från unga elever i skolor till aktiva forskare och olika myndigheter är det viktigt att hitta rätt information och kanal för varje enskild användargrupp och därför söker vi nu en skicklig kommunikatör.

För mer information, se: http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/sveriges3rcenter

Kommunikationsfrågorna är en viktig del av 3R-centrets dagliga verksamhet. 3R-centret startades den 1 januari 2018 och en väsentlig del i dina arbetsuppgifter är därför att utveckla processer och rutiner för 3R-centrets kommunikationsarbete. Du kommer också att samarbeta med Jordbruksverkets kommunikationsenhet. Den Nationella kommittén beslutar varje år en plan för vad de vill kommunicera ut under nästkommande år och du blir en viktig del i att genomföra den planen.

Du kommer att samordna kommunikationen för de konferenser, utbildningar och möten som den Nationella kommittén arrangerar samt driva kommunikationsprojekt och uppdrag från start till slut. Några av dina arbetsuppgifter under hösten kommer att vara att ta fram informationspaket för olika event och möten samt ansvara för införandet av våra nyhetsbrev. Vi vill att du ska komma med förslag och möjliga lösningar för höstens kommunikationsinsatser och vilka nya projekt du ser att vi kommunikationsmässigt behöver för 2020. Du kommer också delta i Nationella kommitténs sammanträden, samt delta som representant för 3R-centret i nationella och internationella konferenser och symposier inom området. Du kommer löpande att sköta 3R-teamets kommunikation, underhålla och uppdatera vår webb, göra utskick, vara delaktig i vår årsberättelse mm. Tjänsten har inte funnits innan så det finns stor möjlighet att vara med och påverka utformning av den.

Resor förekommer i tjänsten, främst inom Sverige.

Kvalifikationer

Du har en för tjänsten relevant högskoleutbildning inom kommunikation eller samhällsvetenskaplig utbildning med flerårig erfarenhet av kommunikationsarbete där du uppdaterat webbplatser och hanterat nyhetsbrev. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med bildmedier, film och webbverktyget Sitevision samt av att arrangera och programleda poddar och webbinarier.

Som person gillar du att nätverka och knyta kontakter. Du är bra på att ta initiativ och att arbeta både självständigt och i grupp. Du är drivande och idérik i de frågor du ansvarar för och van att ha god struktur i ditt arbete och lätt för att prioritera. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo och kan anpassa språket för att nå ut med ditt budskap i olika kanaler. För tjänsten krävs goda språkkunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.

Erfarenhet av att arbeta med 3R-frågor, djurskydd, försöksdjursområdet och/eller myndighetsarbete är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor i rekryteringen och det är särskilt viktigt att du kan balansera olika intressen inom djurskydd och försöksdjursområdet på ett professionellt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan eller hör av dig till oss om du har frågor om tjänsten!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Jessica Johansson, Verksamhetsledare
Telefon: 036-15 51 88
E-post: jessica.johansson@jordbruksverket.se

Anna Sandstedt, Enhetschef
Telefon: 036-15 59 36
E-post: anna.sandstedt@jordbruksverket.se

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Karolina Wall, SACO
Telefon: 036-15 64 24

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-03-17
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-02377/2019

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

VI ERBJUDER DIG
Ett meningsfullt arbete- det du gör på dagarna bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk i Sverige. Det är viktigt!

Utveckling- vi har ett växthus med kurser, föreläsningar, mentorprogram, erfarenhetsgrupper och andra sätt att utvecklas på. Välkommen att växa med oss!

God arbetsmiljö- i en stor del av våra anställningar erbjuder vi flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt. Vi har även en aktiv personalförening. 2021 flyttar vårt huvudkontor i Jönköping till nybyggda lokaler. Vi trivs på jobbet!

Bra förmåner- upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, ersättning för läkarvård och läkemedel.

På avdelningen för djurskydd och hälsa arbetar 100 personer med att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig produktion i Sverige genom att skydda djur och förhindra smittor. Ett arbete som kräver snabba intensiva insatser och långsiktiga åtgärder. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds- och smittskyddsarbete, och målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Fråga oss via webben