Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.0.16
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.0.16 Tid: 20190122-1020

Senior lantbruksekonom

Arbetsuppgifter

Vi söker en senior lantbruksekonom med gedigen kunskap och stort intresse för frågorna inom lantbruk och landsbygdssektorn. Som lantbruksekonom är ditt ansvarsområde att arbeta för ett konkurrenskraftigt och hållbart jordbruk med landsbygdsprogrammet som främsta redskap, Du arbetar i nära samarbete med näringen, dina kollegor och andra enheter på Jordbruksverket.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

• Delta som lantbruksekonomisk expert i landsbygdsavdelningens arbete.

• Arbeta med den strategiska utvecklingen av landsbygdsprogrammet i nära samarbete med andra enheter på landsbygdsavdelningen.

• Vara en aktiv del i ett team för att främja Jordbrukets- och trädgårdsnäringens konkurrenskraft.

• Utforma utlysningar, ta fram upphandlingsunderlag och göra urval för större nationella projekt med inriktning mot jordbrukets konkurrenskraft.

• Självständigt genomföra regeringsuppdrag och utredningar av olika karaktär inom den gröna näringen.

• Nätverka med näringen och akademin.

• Vara med i utvecklingen av det nya webbaserade kalkylverktyget Agriwise 2.0.

Du kommer att ha många intressanta kontaktytor i denna tjänst. Dels internt mot andra avdelningar inom Jordbruksverket och dels externt mot exempelvis departement, andra myndigheter, akademin och intresseorganisationer.

Kvalifikationer

Vi söker efter dig som kan ta en senior roll i verksamheten. Du har gedigna kunskaper om lantbruksekonomi och den gröna sektorn. Du har en akademisk utbildning med agronomi eller företagsekonomi som inriktning eller att du har förvärvat motsvarande kompetens genom erfarenhet. Det är önskvärt med ett inarbetat nätverk inom landsbygdssektorn och det är är ett plus om du har erfarenhet av praktisk rådgivning till denna sektor.

För att passa i denna tjänst bör du vara en utåtriktad person, som är bra på att åstadkomma resultat tillsammans med andra. Du är en driven person med entreprenörsegenskaper och du har en god analytisk förmåga. Med ett strategiskt förhållningssätt ser du vad som behöver göras för att de övergripande målen ska nås. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Jörgen Fransson, Enhetschef landsbygdsutvecklingsenheten
Mobil: 070-5630864
Telefon: 036-155216

Niclas Berg Andrén, SACO
Telefon: 036-15 62 47

Christina Haal, ST
Telefon: 036-15 57 40

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-28
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-00803/2019

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

VI ERBJUDER DIG
Ett meningsfullt arbete- det du gör på dagarna bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk i Sverige. Det är viktigt!

Utveckling- vi har ett växthus med kurser, föreläsningar, mentorprogram, erfarenhetsgrupper och andra sätt att utvecklas på. Välkommen att växa med oss!

God arbetsmiljö- i en stor del av våra anställningar erbjuder vi flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt. Vi har även en aktiv personalförening. 2021 flyttar vårt huvudkontor i Jönköping till nybyggda lokaler. Vi trivs på jobbet!

Bra förmåner- upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, ersättning för läkarvård och läkemedel.

Landsbygdsutvecklingsenheten tillhör landsbygdsavdelningen och är den enhet inom avdelningen som hanterar projekt och företagsstöd. Vi arbetar även med olika projekt inom landsbygdsutveckling och flera andra främjandefrågor. Vi är ca 20 personer med stort engagemang för utveckling av landsbygden.

Fråga oss via webben