Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

Enhetschef till Djurvälfärdsenheten

Arbetsuppgifter

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden. Djurvälfärdsenheten är en av sex enheter inom Djuravdelningen.

Som Enhetschef för Djurvälfärdsenheten är du en företrädare för Jordbruksverket externt och internt. Du rapporterar till Djuravdelningens avdelningschef och arbetar i ledningsgruppen. Rollen innebär framförallt att leda Djuravdelnings arbete inom djurvälfärdsområdet tillsammans med Djurskyddschefen. Arbetet omfattar bl.a. djurskydds- och djurskyddskontrollfrågor för all användning av djur utom djur i djurförsök och innebär både komplexa och varierade uppgifter. Enheten ansvarar även för avel och seminfrågor, liksom bevarandet av hotade husdjursarter. Som Enhetschef har du personalansvar för 17 medarbetare. Du leder och fördelar arbetet inom enheten och då enheten är relativt nybildad finns goda möjligheter i att bidra till strukturer och samhörighet inom enheten. Du skapar och bibehåller kontaktytor internt samt även med näring, andra myndigheter och djurskyddsorganisationer. Rollen innebär också att bidra till utvecklingen inom hela djurområdet i avdelningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen. Har du tidigare erfarenhet som chef eller ledare ser vi det som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av myndighetsarbete eller djurskyddsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och vi söker dig som har förmågan att skapa goda relationer både internt och externt. Du är handlingskraftig med förmåga att fatta beslut samt att leda, styra och delegera. Vi tror på ett ledarskap som kännetecknas av öppenhet, dialog och delaktighet där din roll är att tillsammans med ledningsgruppen skapa tydlighet och helhetssyn kring verksamhetens mål, förutsättningar och resultat.

Du har lätt att skapa engagemang och arbetsglädje, tycker delaktighet är självklart och att verksamhetens mål är ledstjärnan i arbetet. I ditt arbete är du strukturerad och du skapar förutsättningar för gruppen genom att hantera komplexa situationer på ett framgångsrikt sätt.

Vill du utveckla verksamheten, oss och dig själv, varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Katharina Gielen, Bitr Avdelningschef Djuravdelningen
Telefon: 036-15 61 15

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Karolina Wall, SACO
Telefon: 036-15 64 24

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-24
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-07366/2019

Placeringsort är Jönköping.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor.
Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

VI ERBJUDER DIG
Ett meningsfullt arbete- det du gör på dagarna bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk i Sverige. Det är viktigt!

Utveckling- vi har ett växthus med kurser, föreläsningar, mentorprogram, erfarenhetsgrupper och andra sätt att utvecklas på. Välkommen att växa med oss!

God arbetsmiljö- i en stor del av våra anställningar erbjuder vi flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt. Vi har även en aktiv personalförening. 2021 flyttar vårt huvudkontor i Jönköping till nybyggda lokaler. Vi trivs på jobbet!

Bra förmåner- upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, ersättning för läkarvård och läkemedel.

Fråga oss via webben