Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.

Störningar på webbplatsen

Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

Statistiker med intresse för jordbrukssektorn

Arbetsuppgifter

Som statistiker hos oss på Jordbruksverket är du en betydelsefull del i en spännande och samhällsviktig verksamhet! Hos oss får du vara med och påverka och utveckla vårt arbetssätt och statistiska metoder. Under 2020 ska statistikenheten genomföra en stor jordbrukarundersökning. Framställningen sker i ett samspel mellan användare, producenter och uppgiftslämnare. Som ny statistiker hos oss kommer du arbeta framförallt med enkäten vilket innebär utveckling, produktion och bearbetning av statistisk estimation av undersökningen. Du har kontakt med bl.a. uppgiftslämnare, interna registerhållare, SCB och även EU som kan ses som slutkund för undersökningen.

Du kommer vara en del i enhetens metodgrupp som består av 4-5 statistiker som ansvarar för våra metoder. Du arbetar i hela produktionskedjan med den statistik vi producerar. Det innebär att du bland annat kommer att jobba med urvalsundersökningar, registerbearbetningar, dokumentation och presentation av statistiken. Förutom den statistik som helt bygger på register ingår administrativa register som en integrerad del i all vår statistik. I arbetet ingår också att arbeta med statistiskt metodstöd till andra verksamheter på och utanför enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad statistiker och gärna har praktisk erfarenhet från att ha arbetat som statistiker med framställning av officiell statistik. Har du dessutom kunskap om jordbrukssektorn ser vi det som meriterande. Du behöver ha goda IT-kunskaper och kunskap om SAS. I tjänsten krävs det också att du har en god språklig förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god samarbetsförmåga och ett lösningsinriktat bemötande. Det är viktigt att du kan förstå och analysera numeriska underlag men också presentera statistiken på ett lättbegripligt sätt. I ditt arbete har du förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och driva dina processer vidare.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Ann-Marie Karlsson, Enhetschef
Telefon: 036-15 59 33

Eva Jirskog, SACO
Telefon: 036 -15 51 11

Christina Haal, ST
Telefon: 036-155740

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-09-16
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-12389/2019

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket ansvarar för den officiella jordbruksstatistiken i Sverige. De viktigaste arbetsuppgifterna för vår statistikenhet är att genomföra och sprida resultaten av statistiska undersökningar inom jordbruks- och livsmedelsområdet.

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

VI ERBJUDER DIG
Ett meningsfullt arbete- det du gör på dagarna bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk i Sverige. Det är viktigt!

Utveckling- vi har ett växthus med kurser, föreläsningar, mentorprogram, erfarenhetsgrupper och andra sätt att utvecklas på. Välkommen att växa med oss!

God arbetsmiljö- i en stor del av våra anställningar erbjuder vi flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt. Vi har även en aktiv personalförening. 2021 flyttar vårt huvudkontor i Jönköping till nybyggda lokaler. Vi trivs på jobbet!

Bra förmåner- upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, ersättning för läkarvård och läkemedel.

Fråga oss via webben