Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.0
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.0 Tid: 20190404-1533

Utsädestekniker till utsädesenheten i Svalöv

Arbetsuppgifter

Utsädesenheten ligger i Svalöv och är en del av Jordbruksverkets Växt- och kontrollavdelning. Vi arbetar med analys av utsäde, provtagning, fältbesiktning och kontrollodling för certifiering av utsäde. Vi är certifierade enligt ISO 9001 och 14001, samt ackrediterade av den internationella frökontrollorganisationen, ISTA.

Vi söker nu två kollegor för tillsvidaretjänster som utsädestekniker. Tjänsterna omfattar arbete med förekommande arbetsuppgifter på laboratoriet men även andra arbetsuppgifter inom administration och fältverksamhet förekommer, beroende på säsong.

En av tjänsterna kommer att vara inriktad på olika typer av groningsanalyser och rensning och den andra tjänsten på kontroll av renhet och annan art i utsädesprover.

Övriga arbetsuppgifter på laboratoriet kan vara bestämning av vattenhalt, sundhetsanalyser, registrering och hantering av inkomna prover. Under odlingssäsongen kan även fältarbete ingå med observationer och bedömningar i våra kontrollodlingar. Andra arbetsuppgifter kan vara att bistå med administrativa uppgifter inom certifiering och fältbesiktning.

Kvalifikationer

Vi vill att du har minst gymnasieutbildning eller annan relevant utbildning, inom lantbruksområdet. Erfarenhet av tidigare arbete i utsädeslaboratorium är meriterande. Det är också en fördel om du har erfarenhet från praktisk hantering eller administration av utsäde, spannmål eller frö. Även om arbetet ofta är praktiskt och kräver ett gott praktiskt handlag så behöver du ha vana att arbeta med dator. För båda tjänsterna ser vi gärna att du har körkort .

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Kontaktpersoner

Kristofer Vamling, Enhetschef utsädesenheten
Mobil: 072 701 66 65
Telefon: 036-15 83 13

Pernilla Andersson, Laboratorieansvarig
Telefon: 036 15 83 25

Alf Djurberg, SACO
Telefon: 036 15 83 13

Anna Petersson, ST
Telefon: 036-15-83-23

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-17
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-09283/2019

Placeringsort är Svalöv

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

VI ERBJUDER DIG
Ett meningsfullt arbete- det du gör på dagarna bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk i Sverige. Det är viktigt!

Utveckling- vi har ett ”växthus” med kurser, föreläsningar, mentorprogram, erfarenhetsgrupper och andra sätt att utvecklas på. Välkommen att växa med oss!

God arbetsmiljö- i en stor del av våra anställningar erbjuder vi flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt. Vi har även en aktiv personalförening. 2021 flyttar vårt huvudkontor i Jönköping till nybyggda lokaler. Vi trivs på jobbet!

Bra förmåner- upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, ersättning för läkarvård och läkemedel.

Fråga oss via webben