Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.0.14
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.0.14 Tid: 20181211-1428

Kontrollant växtskydd med administrativa uppgifter

Arbetsuppgifter

Du kommer att utföra importkontroller och utfärdande av sundhetscertifikat för export. Importkontrollen omfattar dokumentkontroll för att säkerställa att varor för import omfattas av ett korrekt sundhetscertifikat i enlighet med EU:s växtskyddslagstiftning.

Både arbetet med import och export innefattar mycket administrativt arbete. T.ex. behöver underlag av olika slag verifieras innan import kan godkännas och utfärdandet av sundhetscertifikat omfattar mycket administrativt arbete.

Du kommer även att genomföra en del fysiska växtskyddskontroller. Syftet med dessa kontroller är att växtskyddspliktiga varor inte för med sig växtskadegörare som specificerade insekter, bakterier, svampar etc. över Sveriges gräns.

Arbetet är både självständigt och i nära samverkan med 3-4 kollegor. Hela import-expertteamet i Helsingborg består av 8 personer. Det är många och varierande kontaktytor, så väl andra myndigheter som privatpersoner och olika företag.

Kvalifikationer

Du har en naturvetenskaplig högskoleutbildning, som exempelvis agronom, biolog eller hortonom alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom erfarenhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor.
Som person är du självgående och strukturerad. Du trivs med att arbeta administrativt med datorn som ditt främsta arbetsredskap. Du tar ansvar för din uppgift och delar med dig av dina kunskaper. Du är beslutsam och har lätt för att kommunicera dina beslut. Ett gott bemötande är självklart och det krävs att du är tydlig när du kommunicerar, både verbalt och skriftligt. Du behöver kunna hantera komplexiteten i att kombinera myndighetsutövning med att vara kund- och serviceinriktad.

Det är meriterande om du har någon eller några av följande kunskaper eller erfarenheter, men dina personliga förmågor väger tyngre:
• Kunskap inom växtskydd
• Datorvana
• God kunskap i engelska i tal och skrift
• Utfört kontroller eller annat myndighetsarbete
• Spedition

B-körkort är ett krav.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Christoffer Leijon, Bitr enhetschef växtkontrollenheten
Mobil: 072-5414114
Telefon: 036-15 83 64

Sophia Säberg, Enhetschef djurkontrollenheten
Mobil: 072 - 5105731
Telefon: 036 - 15 59 76

Tony Nilsson tillgänglig from 3 jan 2019, Enhetschef växtkontrollenheten
Mobil: 070-311 31 60
Telefon: 036-15 63 17

Elisabeth Boman, SACO
Telefon: 036-15 64 13

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-156093

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-14
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-18754/2018

Placeringsort är Helsingborg.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket är en expertmyndighet där du tillsammans med 1 500 kollegor får arbeta med frågor som handlar om att skapa en långsiktigt hållbar svensk matproduktion. Vårt uppdrag omfattar växt- och djurskydd, smittskydd, frågor kring hållbar utveckling samt att arbeta för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet.

VI ERBJUDER DIG
Ett meningsfullt arbete- det du gör på dagarna bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk i Sverige. Det är viktigt.

Utveckling- vi har ett växthus med kurser, föreläsningar, mentorprogram, erfarenhetsgrupper och andra sätt att utvecklas på. Välkommen att växa med oss.

God arbetsmiljö- vi erbjuder flexibel arbetstid, möjlighet att jobba på distans, aktiv personalförening. 2021 flyttar vi in i helt nybyggda lokaler i Jönköping. Vi trivs på jobbet.

Bra förmåner- upp till 35 semesterdag, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, ersättning för läkarvård och läkemedel.

Tjänsten är placerad på Jordbruksverkets regionalkontor i Helsingborg. Växtkontrollenheten har även kontor i Göteborg, Uppsala och Jönköping. Enhetens primära fokus är att utföra kontroller för att motverka spridning av växtskadegörare.

Fråga oss via webben